Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 18 Dec. 2018, 08:30
2
2102

O nouă procedură online la Primăria Cluj-Napoca: programarea pentru actele de identitate

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că pune la dispoziția clujenilor o nouă procedură online, disponibilă pe site-ul instituției: programarea online pentru depunerea cererii în vederea eliberării actului de identitate sau înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei. Noua procedură este funcțională începând de luni, 17 decembrie 2018.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

În prezent, Primăria Cluj-Napoca are peste 65 de aplicații și proceduri digitale, pe lângă Antonia, primul funcționar public virtual din România, care procesează momentan 90 de cereri de la cetățeni, non-stop.

Programările online pentru actul de identitate vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției, www.primariaclujnapoca.ro, - secțiunea  Administrație, subsecțiunea Servicii online- Acte de identitate – https://www.e-primariaclujnapoca.ro/buletine/.

Programarea online se poate efectua pentru cererile prin care se solicită eliberarea actului de identitate pentru  următoarele motive:
- eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani;
- eliberarea unui act de identitate ca urmare a expirării celui anterior;
- eliberarea unui nou act de identitate în urma pierderii/furtului/distrugerii/deteriorării  celui anterior;
- eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a schimbării domiciliului;
- eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a schimbării denumirii străzilor/renumerotării imobilelor;
- alte motive prevăzute de lege.

Persoanele care s-au programat online se vor prezenta la sediul Direcției de Evidență a persoanelor,  cam. 3, ghişeul nr.1- str. Moților nr.5, la data și ora programată.

Următoarele date sunt necesare în vederea programării online:
- în câmpul Nume titular act se va completa numele şi prenumele persoanei care va depune cererea în vederea eliberării unui nou act de identitate;
- în câmpul C.N.P. se va completa cnp-ul  cu care se identifică persoana precizată la campul Nume și prenume;
- în câmpul e-mail se va completa adresa de email validă la care va primi datele programării;
- în câmpul telefon se va înscrie un număr de telefon valid.

Neconcordanţa dintre datele înscrise în fereastra de programare (nume, prenume, CNP) şi datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii duce la anularea programării.

Completarea tuturor câmpurilor este obligatorie.

Procedura de rezervare:

- se selectează data la care se dorește depunerea cererii;
- se bifează ora la care se dorește prezentarea la ghișeu;
- se completează rubricile formularului (rubricile sunt obligatorii)
- se bifează pentru luarea la cunoştinţă, respectarea prevederilor Regulamentului de
programare şi pentru acceptarea prelucrării datelor în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date.
-finalizare rezervare – se primește pe e-mail un mesaj cu data şi ora programării şi posibilitatea tipăririi acestui mesaj.
  Aplicația de programare online pentru depunerea cererii în vederea eliberării actului de identitate sau înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei oferă posibilitatea de a plăti online contravaloarea actului de identitate, pentru aceasta trebuind să fie urmate instrucțiunile din link-ul „Doriți să plătiți electronic prin sistemul 3D Secure?”, pe care aplicația îl deschide după apăsarea butonului „Trimite”. Această posibilitate este facultativă.

O persoană identificată prin codul numeric personal poate face o singură programare.

În situația în care se dorește o altă programare e obligatoriu să se steargă vechea programare prin completarea datelor din căsuța „ Căutări/Ștergeri”.

„Accesul la ghişeu în vederea depunerii cererii de eliberare a actului de identitate se face la data şi ora programată. Neprezentarea la data şi ora programată, neconformitatea datelor din formularul de programare sau lipsa actelor necesare duc la anularea programării. Nu se  onorează programările pentru zilele nelucrătoare, stabilite sau anunţate ulterior prin acte normative, zile în care nu se desfăşoară activitate de lucru cu publicul.   Nerespectarea oricărei dispoziţii referitoare la condiţiile de programare în vederea depunerii cererii duce la anularea rezervării”, precizează reprezentanții municipalității clujene.

În cazul anulării programării, solicitantul va aplica pentru o nouă programare.

Cererile pentru eliberarea actului de identitate se depun personal, sau pe bază de procură specială obţinută de la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din străinătate

Este obligatoriu ca persoana care depune cererea să prezinte toate documentele necesare eliberării actului de identitate, conform listei de documente afişate pe site-ul oficial al instituției - documentele se prezintă în original şi copie.

Termenul de soluţionare a cererilor se va comunica la prezentarea la ghișeu.

Programul de lucru cu publicul aferent activităţii de primire a cererilor pentru eliberarea actului de identitate se desfăşoară în zilele lucrătoare de luni - joi, conform intervalului orar menţionat pe site-ul oficial.

Nu se fac programări online pentru eliberarea documentelor.

Articole din aceeasi categorie
Pe câteva străzi din municipiul Cluj-Napoca se sistează astăzi furnizarea apei potabile, după cum au anunțat cei de la Compania de Apă Someș SA, atât
18 Mar. 2019
09:46
0
Oficialii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca anunță că începând de luni, 18 martie, vor fi demarate lucrările la suprastructura podului din cadrul proiectului ”Reabilitare Pod peste Someșul Mic pe st
18 Mar. 2019
08:30
1
Primăria Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație vineri, 15 martie 2019, cu ocazia manifestărilor ce vor avea loc cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.
15 Mar. 2019
08:30
1
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat azi, în prezența reprezentaților Lions Club Hope Cluj-Napoca, noile
14 Mar. 2019
15:17
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa joi, 14 martie, începând
14 Mar. 2019
08:30
0
În urma competiției pentru bursele ”Eugen Ionescu” 2018 - 2019, Comisia Națională de Selecție din cadrul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) a acordat 73 de burse dintre care 13 la universități
13 Mar. 2019
12:10
1

Post new comment

Comentarii

Sudistilor ,voi aveti nevoie de sute de milioane pentru infiintarea spitalelor regionale pe banii altora {europeni cu alte cuvinte CADOU}? Mai aveti nesimtirea d-na .......... de la psd ,sa declare ,ca numai studiul de fezabilitate pt.cele trei costa daca -mi aduc bine aminte mult peste O SUTA de milioane in loc de 1,2 milioane lucru anfirmat de D-na Cretu ,colega de partid? Nu va saturati odata ,sa va bateti joc de aceasta tara si popor? Santeti de rasul nu al Europei, a LUMII!!!!

Ai uitat să pui alături de ”sudiști” UDMR-ul, acest partid-trib, care contribuie din plin la ”bunăstarea” României.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide