Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 09 Iun. 2015, 14:23
60
8295

Primăria se teme să mai pună cuvântul „unguri” pe statuia lui Baba Novac din Cluj. Aceasta a fost vandalizată de două ori în trei luni

Municipalitatea clujeană refuză, de aproape un an şi jumătate, să mai instaleze cuvântul „unguri” pe statuia lui Baba Novac, amplasată lângă Bastionul Croitorilor. Aceasta a fost vandalizată până acum de două ori, ultima oară în ianuarie 2014.

unguri
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Un clujean a observat, săptămâna trecută, că textul de pe soclul statuii lui Baba Novac este incomplet, iar cuvântul „unguri” lipseşte din inscripţie. Potrivit reprezentanţilor primăriei clujene, imaginea actuală datează încă de la începutul lui 2014.

„Baba Novac căpitan al lui Mihai Viteazul ucis în chinuri groaznice de către ...în data de 5 februarie 1601” este o parte din mesajul ce poate fi citit acum pe soclul statuii de lângă Bastionul Croitorilor, acolo unde încă se văd urmele cuvântului „furat” de autori încă neidentificaţi. Ultima oară statuia a fost vandalizată în luna ianuarie 2014, iar atunci Primăria a decis să nu mai pună la loc acest cuvânt şi să aştepte un răspuns din partea reprezentanţilor Comisiei de Monumente Istorice. Varianta acestora întârzie să apară, însă, de mai bine de un an, astfel că textul de pe statuie rămâne incomplet.

Iniţial, cuvântul „unguri” a fost îndepărtat de pe soclu în octombrie 2013, Primăria l-a pus la loc, dar nu a rezistat decât trei luni.

Articole din aceeasi categorie
Marți, 23 aprilie, cei care se prezintă cu o carte la intrarea în Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca pot vizita obiectivul fără să mai plătească bilet.
06 Apr. 2019
10:05
0
Primarul Emil Boc a anunțat recent că bugetul din acest an al municipiului Cluj-Napoca va avea o pierdere de 20 de milioane de euro, lucru care va afecta proiectele de investiţii.
04 Apr. 2019
10:46
0
Miercuri, 3 martie, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”, după cum au anunțat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj,
03 Apr. 2019
10:09
0
De Ziua Jandarmeriei Române, în zona casinoului din Parcul Central din Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 3 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei mai multe manifestări dedicate acestui
02 Apr. 2019
12:24
2
Compania de Apă Someș SA a anunțat întreruperea furnizării apei potabile în mai multe zone ale municipiilor Cluj-Napoca și Dej.
02 Apr. 2019
10:04
0
Oficialii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au anunțat că miercuri, 3 aprilie, podul Porțelanului se va închide circulației, în vederea continuării lucrărilor demarate și pentru siguranța traficului
02 Apr. 2019
08:30
0

Post new comment

Comentarii

"Pe soclul statuii BABA NOVAC este înscrisă expresia „ucis în chinuri groaznice de către unguri” care conţine informaţii false sau cel puţin contestabile din punct de vedere istoric, având în vedere că eroul în cauză (Baba Novac) a fost executat în urma unei decizii judecătoreşti într-o perioadă de război. Reamintim că în perioada dictaturii comuniste pe soclul statuii era înscris doar numele şi anul morţii eroului.
În acelaşi context, utilizarea atributului etnic („unguri”) este o gravă încălcare a principiului constituţional al nediscriminării cetăţenilor prevăzut de art. 16. alin. 1 al Constituţiei, în contextul mai sus amintit întreaga comunitate etnică maghiară fiind incriminată. Inscripţia sugerează ură, iar adăugarea unei etnii trimite sublimal la ură faţă de cei care ar fi provocat chinuri. Menţionăm faptul că toate tratatele şi normele internaţionale referitoare la drepturile omului conţin referiri şi angajamente privind nediscriminarea, astfel de norme există atât la nivel internaţional, la nivel comunitar cât şi la nivel naţional.
Totodată, semnalarea intenţionat greşită a informaţiilor de interes public este o lezare al articolului 31. alin 2. din Constituţie, care prevede următoarele: „ Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.”
Inscripţia de pe statuia BABA NOVAC încalcă totodată prevederile alin. 7 al art. 30 din Constituţie, care interzice îndemnul la ura naţională, rasială (...) incitarea la discriminare. Potrivit deontologiei şi eticii comunicării publice, nici în mass-media nu este corect politic sau etic menţionarea etnonimului, a apartenenţei etnice a vreunei persoane acuzate, arestate, condamnate („***EDITAT***”, „maghiar”, „de origine romă”).
Totodată menţionăm faptul că înscrierea expresiei „ucis în chinuri groaznice de către unguri” îndeplineşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de instigare la discriminare prevăzut de art. 317. al Codului penal actualizat „Instigarea la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

,,care conţine informaţii false sau cel puţin contestabile din punct de vedere istoric,'' sunt acte scrise chiar de unguri, si alti participanti.-,, cronicarul italian Ciro Spontoni consemneaza ca supliciul si moartea lui Baba Novac au durat o ora si jumatate… “'

,,eroul în cauză (Baba Novac) a fost executat în urma unei decizii judecătoreşti într-o perioadă de război.”'- asta nu inseamna sa-l arzi pe rug, dupa care sa-i tragi trupul in teapa , mai ales ca avea si o varsta inaintata, peste 70 de ani. Asta este maretia ungurilor, tot timpul s-au luptat cu batranii, femeile si copiii
,,Vestea mortii sale ingrozitoare i-a impresionat pana si pe turci, sultanul Mehmet al III-lea apreciind intr-o nota personala ca sfarsitul unui astfel de razboinic trebuia sa fie pe campul de lupta, nu schingiuit de alti ghiauri lasi…”

Sa vedem si alta discriminare. Monumentul celor 13 generali de la Arad ,,AZ 1848-49-ES MAGYAR FORRADLAMI HADSEREG TÁBORNOKAINAK EMLÉKÉRE, AKIKET 1849 OKTÓBER 6.-ÁN A HABSBURG CSÁSZÁRI HATÓSÁGOK PARANCSÁRA KIVÉGEZTEK, si asta se incadreaza la discriminare.

Baba Novak a fost glorificat de nationalistii romani (legionari si comunisti) doar pentru faptul ca a fost executat de magyari în ciuda faptului ca era un maretz "colaborator" al lui Mihai Viteazu (colegu' lui Valeriu Zgonea).
Comunistii nationalisti i-au ridicat si o monstruozitate de statuie care îl înfatiseaza pe "erou" mai degraba ca un colhoznic de basm decât ca un haiduc-mercenar de la 1600 si toti se feresc sa mentioneze motivul executiei, fiind astfel complici la tradarea de secrete militare la turci facuta de Novak. Daca-l trada pe Mihai Viteazu la turci era tradator de tzara dar asa, tradând secrete ale ungurilor, el devine erou al României si un vajnic luptator antibozgorime..:)

1. Ordinul a fost dat de generalul Basta (italian),
2. Executia a fost savarsita de romi (reiese din acelasi document)
3. Probabil judecatorul a fost ungur
3. Trebuie gandit cu capul oamenilor din acea perioada. Pur si simplu asa erau executiile. Toate groaznice. Si in timp de pace, dar mai ales in razboi era ceva absolut ordinar, de toate zilele.
4. Nu poti stigmatiza o comunitate, pentru un eveniment petrecut de mai bine de 4 secole.
5. Nu este admisibil ca un eveniment petrecut într-o circumstanță de război, de acum mai bine de 4 secole, să aibă influență negativă în aprecierea unei comunități etnice, parte integrantă a vieții culturale și sociale a unui oraș cum este Clujul. Comunitatea ungurilor a pus foarte serios umarul la tot ce inseamna Cluj.
6. monumentul se află în vecinătatea unor instituții de învățământ preuniversitare și universitare. Am fost martor la convorbiri între elevi liceeni, care sub influența textului inscripției, se exprimau jignitor față de comunitatea maghiară.
7. Orașul nostru este unul dintre cele mai frecventate de către turiști străini. Este nedrept ca într-un oraș care se susține „multicultural”, reprezentanții unei culturi (unguri) să fie stigmatizați ca fiind ucigași.
8. HABSBURG CSÁSZÁRI HATÓSÁGOK - AUTORITATI IMPERIALE HABSURGICE - vezi aici discriminare fata de vreo etnie????
9. Se poate scrie orice, AUTORITATI, BASTA, JUDECATORUL UNGUR , nu ne pasa, numaI nu ne mai jigniti, ca nu avem nici o treaba cu acel eveniment -
10. WAKE UP!!!

1. Ordinul a fost dat de generalul Basta (italian),
2. Executia a fost savarsita de romi (reiese din acelasi document)
3. Probabil judecatorul a fost ungur
Interesant cum aruncati vina pe altii. Rromii au executat o sentinta data de catre un judecator. Daca la pct. 1 si 2 aveti certitudini, la pct 3 folositi probabilitatea, de ce nu ar fi o certitudine atat timp cat era administratie ungara, sau ma insel?.
 ,,Se poate scrie orice, AUTORITATI, BASTA, JUDECATORUL UNGUR , nu ne pasa, numaI nu ne mai jigniti, ca nu avem nici o treaba cu acel eveniment ''
Daca tu asa doresti, atunci o sa propunem sa scrie-,, autoritatile ungare'”. Multumit,d-l Gergely Balazs?

Nu pot sa arunc vina, pentru ca NU ESTE vina mea, nici a vecinilor tai unguri. Greu de inteles?

Urmeaza o stire despre care am auzit cu totii:
"Italianca ucisa cu umbrela de doua romance"

Apoi o reactie:
"Partidul Romanilor din Italia considera aceasta atroce crima rezultatul unei societati bolnave si inumane. Partidul exprima condamnarea din partea intregii comunitati romanesti a acestui act inuman, aratand ca delincventa nu are nici etnie si nici pasaport, invitand fortele politice si sociale sa nu culpabilizeze milioanele de cetateni romani onesti, vinovati doar ca detin aceeasi cetatenie cu acesti delincventi",

I rest my case...

In Cluj intr-o casa locuiau 4 persoane: un oltean, un moldovean, un ardelean si un ***EDITAT***.

Un incendiu distruge casa si mor 3 persoane.

Cine supravietuieste?

Ardeleanul ca era plecat la lucru.

***EDITAT*** inseamna t i g a n.

Unii istorici pretind ca Starina Novak era in slujba austriecilor ca sef de garnizoana la Cetatea Soimos atunci când a fost demascat ca tradator la turci, arestat si dus la Cluj de infamul Giorgio Basta, acelas general Basta care a comandat si uciderea lui Mihai Viteazul. Basta nu era ungur sau austriac ci cetatean italian din parinti albanezi refugiati din fatza invaziei otomane. (si aia nici macar nu erau musulmanizati ca bunicii lui Ponta :)

si ruminii cum credeti ca s or inventat ? ca pina pe la 1848 nu ezista cuvintul,ha ha
oricum,azi regatenii isi zic rumini si is frati cu boci,dinci,rusii
asa fiecare ii multumit si or luat ( furat, ca asta i adevarul !) de la aia care n or fost aci cind decebal era sef

Cred ca daca traia in timpurile noastre Novak Starina (sau baba cum a tradus iorga) juca la U Cluj in atac impreuna cu Mengolo.

Ar trebui sa scrie B O Z G O R I !!!!!!

ce-ti mai place tie guta si salam

Pt scandalagii, mari nationalisti dar sfertodocti. Faceti bine si cititi in Wikipedia despre Baba Novac. Acolo spune despre motivul executiei acestuia si ce e mai important, existo o fotografie cu placa comemorativa dezvelita in 1936 pe acel loc, in care autoritatile romane au scris un epitaf plin de bun simt. Ar trebui ca edilii acestei urbe ce se vrea "capitala bla- bla- urilor" sa ia exemplu. Poate ca se vor gasii cativa studenti care vor dori sa realizeze ceva frumos, fara ura si istericale, care prind de minune la semianalfabetii ce bantuie orice articol scris despre pe tema de convieture intre nationalitatile romane si maghiare ale Clujului. Poate va fi mai ieftin, poate prea ieftin, poate ioc parandarat si spaga dar totusi ar arata ca mai exista si putina dragoste de Cluj. A fi mai putin costisitor inseamna 0,0000.. din banii dati bisericilor de toate confesiunile, totusi pe acolo trec mii de turisti strainii.

Bine ca v-au scris legionarii lui Zelea Codreanu istoria ca altfel ramâneati o natzie de banali.

CIOARA DE MONGOLIA AR FI MAI POTRIVIT...

De camere au auzit baietii de la primarie? Amenzi peste amenzi daca vrei sa distrugi ceva si sa platesti refacerea din banii tai n-ai decat. Macar merge mai bine economia, firma respectiva is plateste oamenii, materialele, transportul, hartiile etc.

Un documentar scurt elucidează complet divergentele dintre Români și Unguri. Nimic nu unește doua popoare ma mult ca un "inamic" comun.
Trebuie văzut neapărat!
https://www.youtube.com/watch?v=vATvRnQdcG4

Stiti bancul cu STATUIA:

-statu ia tot.

I-a d-aci informatii despre misu miselaricu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_Viteazul, primea bani de la imparatul austriei rudolf II ca sa plateasca mercenari gen baba novac, mare patriot roman era grec 100%.

Ma! Mare flocar! Tu stii ca si tu, da maaa, si tuuu!!! Maaare flocaar din targ! Si tuuu potz sa scrii pe wiki? Ce vrei.

OK a fost capitan in armata lui Miha Viteazul. merita respectul tuturor. a facut fapte marete? trecel pe soclu (sau cum se numeste). dar nu inteleg mesajul care se ascunde dupa inscrisul de acuma. Traim in aceasi tara romani, maghiar si alte nationalitati nu ar trebui sa propagam ura intre noi.

La o simpla cautare pe net poti gasi : ,,...In 1601....este arestat de ......din Cluj , judecat si condamnat...''etc.Este un erou national al Serbiei si Capitan al Mariei Sale Mihai .A fost arestat de ...... ! Ceea ce scrie pe soclul statuii ESTE ADEVARAT !
Sa se fi intimplat asa ceva in Serbia ? !!!
Incredibil unde s-a ajuns.Nu ? avrem dreptul! sa SCRIEM ADEVARUL si sa ne cinstim eroii ! INCREDIBIL !

Acest baba novac a vrut sa jefuiasca orasul, dar cei din cetatea Clujului nu s-au lasat - majoritari sasi si maghiari pe acea vreme(1601). A fost un pericol pentru oras! Orasul s-a aparat! Acel tip, baba novac, era un mercenar platit, lupta pentru cine il platea. Atunci cand considera ca plata nu-i destula, atunci jefuia. Nu inteleg care este problema cu cei care l-au neutralizat?! Trebuiau sa-si puna la dispozitie casa, banii, averea, femeile sau...viata?! Autoapararea este de inteles, pe deplim. Te aperi si faci tot posibilul sa inlaturi pericolul. baba novac era un pericol pentru Cluj si locuitorii sai. Dar clujenii - sasi si maghiari in acea vreme - s-au aparat. Bravo lor!

A fost arestat pentru tradare prin vânzarea de secrete militare turcilor si a fost executat de stramosii lui Gâdea (înainte sa se pocaiasca) care erau t z â g a n i si care au fost platiti pentru executie de autoritatile magyare.

Da, BABA NOVAC ,era un pericol pentru Cluj, a f...t-o pe ma'ta care a avortat un handicapat. Auzi, ba, Alex... tu ce ai citit ? Brosuri promotionale, cum sa ne aparam de hoti, sau basme unguresti?

La fel a facut si wass albert! Ce mama masi si la voi ii erou national.Deontologi mai sunteti! Lasa-ti vrajeala, anii 90 au trecut cand miteati si lumea va mai credea. Ciocu mic si botu pe labe! Sa va amendeze autoritatile romane si pentru ca respirati aerul asta, pana o sa plecati de buna voie asa cum ati venit si sa ne lasati in pace! Ne-am saturat de marsaviile voastre!

bine. sa incepem sa exterminam bozgorii.

boschetarule iar ai venit

Istoria este una....indiferent de cine vrea sa o interpreteze...si ce vrea sa zica...
O statistica documentata arata ca 95% din infractori in evul mediu au fost romani.
Dar astea s-au intamplat acum multe sute de ani...
Procentajul nici de atunci n-a scazut..

cam tot asta ii procentaju si in intreaga ieuropa.

noroc la noi ke ai morit aia Ceausescu ke dake ai uzit pe noi ce vorbit incolonat pe toti la aia Biharkeresztes Episcopia si trimis paket la aia Orban ministru

Bozgorasii isi arata agresivitatea si predispozitia spre actiuni sovine violente

Cersetorule mars la Pata Rat.

Da' lui nea Gheorghita prins in seceratoare de catre Feri Bacsi care secera beat nu ii fac statuie? Tot un individ, de data asta roman ucis in chinuri groasnize de catre un maghiar.
Sau Laci lasat 3 h isa se zbata intre fiarele contorsionate de catre SMURD ?

Frustrarea care se acumulează în societatea românească este tot mai mare. La Arad, românii au fost de acord ca să fie amplasat grupul statuar al ”eroilor unguri de la 1848”. La Cluj-Napoca, minoritatea ungurească este intolerantă cu istoria românilor. Asta până într-o zi, când ”mămăliga” va exploda din nou.

Draga domnule Aurel aici nu e vorba de unguri si romani ci de sarbi si greci, baba novac mercenar si bandit sarb in armata lui mihai viteazul grec 100% din mama si tata greci.

Si... daca a fost aroman?

Draghe renule, plesneste veninul in tine ca nu poti si tu spune acelasi lucru despre ceva romani care sa fi omorat unguri. Acolo bati tu cu aluziile tale, spune-o pe cea dreapta. Ce e daca-i sarb si la origine grec? Tu nu esti ungur si la origine necunoscut?

Veninul plezneste din extremistii din ambele etnii, iar cititorii cu mintea mai ingusta dau ascultare acestor vorbe.

boschetarule iar ai aparut, du-te la oltenii tai peste Carpati.

Intr-un stat civilizat se pune camera video, politie, etc... se face arestarea si condamnarea respectivului... si gata. Nu se va mai intampla a doua oara.

intr-o tara civilizata o astfel de statuie nu exista care sa atate spiritele si comunitatea.

Nu inteleg de ce nu poate sa ramana "Baba Novac. Capitan al lui Mihai Viteazu.(punct)". Trebuie musai sa ma uit urat la Istvan sau Janos de fiecare data cand ma duc la servici pentru ca unii de-al lui l-ar fi omorat pe un mercenar sarb, angajat de un conducator al celor din Sud ?

poate doar aici ati bagat de seama ce doreste sa insufle textul !
daca veti citi despre istoria locului, veti afla multe asemenea petrecute in Ardeal dupa anexarea lui la regatul romaniei 1920.
dar nu au pus doar statui care mistifica trecutul ptr a le facilita actiunile prezentului, au distrus si furat statui care existau aci pina in 1920.unele au fost duse in capitala romanicai ca prada de razboi

Asta e cea mai corecta observatie. Bravo, amice! Ma intreb, oare Boc a uitat ca EL E PRIMAR si ca Funar a plecat demult??? Inscriptia se poate simplifica (prin eliminarea textului de prisos) in circa o ora.

Noi am fecut asta purkerie la statuioa la asta Baba pentru ke noi nu plecut aia cuvintul unghiuri . Noi sintem madghiari si noi asta vrut se scrie ke aia catane care ai morit pe Baba Novac nu foste unghiuri ke foste madghiari . Nu superati pe noi rughem fromos .

Sursa wiki despre consemnarea cheltuielilor făcute cu execuția: "am dat țiganilor pentru că au schingiuit, au torturat, au fript și au tras în țeapă pe Baba Novac și pe preotul fl. 7 d. 50 s...t Am plătit pentru Baba Novac și preotul, celor 2 călăi fl. 3. Am plătit lui Luca aciul (lemnarul), pentru că a cioplit țeapa pentru Baba Novac fl. 2". In 1936 a fost pusa prima placa comemorativa cat de cat ok, funar o pus-o ulterior pe asta xenofoba.

t i g a n i i e tot raul !!!

NAPALM!!! NAPALM PE T IGANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asa patesc mercenarii sarbi, sunt trasi in teapa si arsi pe rug.....................

gusti, sa le s..gi p...la la sarbi. Ai nostrii au luptat alaturi de Mihai Viteazul impotriva gunoaielor, niste vinituri din Asia. Imi pare rau ca romanii sunt foarte toleranti cu voi. In Serbia nici macar nu ridicati priviea din pamant.Niste javre care face-ti umbra pamantului.

mai citeste istoria prostule sa vezi cu cine mergea la lupta mv.

Ce păcat !Nu înțăleg ungurii ăștya că sârbii,bulgarii,bosniacii,rații-croații,slovenii,albanezii,etc, erau atât de tari în statele lor natale,încât au venit să-i salveze pe olahii din Ardeal de tirania maghiară. Ar trebui făcute statui eroilor salvatori la fiecare colț de stradă și pus câte-un Raț,Sârb, Rus,Bulgar,Baba,etc,convertiți în daci neaoși să cânte imnul național,repetând la nesfârșit pasajele cu ...barbarii de tirani și ...cruzii tăi dușmani.... adică aialalți bozgori ,ungurii.

Betzi, si eu am fost surprins ca Sándor Petőfi care avea alte origini (  tatăl de origine sârbă, iar mama de origine slovacă) a luptat alaturi de niste gunoaie, sa nu mai pun si alti mari eroi maghiari/unguri care erau de alte nationalitati.
P.S. Cu privire la-.,,.barbarii de tirani și ...cruzii tăi dușmani.... adică aialalți bozgori ,ungurii.”' stii tu ce stii, dar nu tot. Inainte de marile serbari privind milleniumul, a fost o manifestatie a studentilor romani, din Brasov, care au cantat ....'' si cainii de maghiari.”'in loc de …,, si cruzii tai dusmani ”

bineinteles, betzi, idiotul sovin de serviciu....mai traiesti, ma? ? ia canta-ne imnul unguricii mici!.... :=)))))

Mă da nici cu detectorul de minciuni nu scoți 5 cuvinte,din mine,despre imnul Ungariei.Pă ăla secuiesc in schimb îl știu.Ăla-i despre Ardeal ,ardeleni,secui.Stii că și secuii au oameni cu nume de Tot-slovac,Nandor-bulgar,Szerb-sârb,Moldovan-tot moldovean,Orosz-rus,Torok-turc,Koman-cuman, Ăștya-s frați secui și maghiari cu românii ardeleni cu aceleași nume.Ș-am ajuns cu toții urmașii dacilor.Accept ideea în contextul proprietații.Suntem urmași,adică moștenitori.Am preluat ce a fost a lor.Mă rog ! Pentru câteva secole.Istoria maghiarilor pe teritoriul Ardealului e de peste 1000 de ani.Cea mai lungă continuitate,inconstetabilă, atestată prin documente,scrieri,construcții,etc.Acum de mă gândesc bine,cred că sunt de acord să rămână scris pe țoclu cuvântul ungurii.Chiar aș vrea să fie tradus ,pe o placă de marmură,și pe ungurește.Să înțeleagă și inculții de turiști maghiari ce pățesc infractorii străini.

Uite ti-l dedic eu....ca e unul de vró 150 de ani, ca noi suntem mai saraci, n-avem bani sa-l schimbam din 20 in 20 de ani....
"Doamne Alduieste-i pe maghiari
Cu fericire si bunastare
Trimite-le bratul tau aparator
Daca lupta cu dusmani..."

Dar mentionez, are macar 150 de ani...

Foarte bine! Felicitari! Primaria a tras concluziile necesare. Primaria e in slujba clujenilor si nu invers.

Electrificati-l :)

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide