Ofertă academică fără precedent
3400 de locuri fără taxă și peste 70 de programe de studiu
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va organiza concurs de admitere, la cele 15 facultăți, pentru 3400 de locuri la buget și aproximativ 3200 de locuri cu taxă. La admiterea din 2018, absolvenţii de liceu vor avea de ales dintre 77 de specializări. Înscrierile se vor face în perioada 16 - 21 iulie 2018.
Olimpicii vor fi admişi direct pe locuri fără taxă la facultatea la care se înscriu, fără a trece prin selecția de dosare sau examen.
La majoritatea facultăților UAIC, admiterea se face pe bază de dosar, la care se iau în calcul, cu diferite proporții, media generală la examenul de Bacalaureat și notele obținute la diverse probe din cadrul acestui examen. Unele facultăți organizează și o probă suplimentară, printre care se numără Facultatea de Drept, acolo unde 50% din media de admitere va fi reprezentată de nota testului la Limba Română, sau Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă, unde proba sportivă la alegere va avea o pondere de 60%, iar la specializarea Kinetoterapie și motricitate specială se va adăuga o teză scrisă la Biologie. La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, la specializarea Pedagogia Învăţământului primar şi preşcolar, va exista o probă eliminatorie de aptitudini muzicale și dicție. Și Facultatea de Teologie Ortodoxă, pentru specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, va supune candidații la o probă vocaţională de dicție și aptitudini muzicale, iar 50% din notă va fi rezultatul de la o probă scrisă. Şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, tot la specializarea Teologie Romano-Catolică Pastorală, 40% din media de admitere o va reprezenta nota de la proba orală la Teologie Dogmatică. La Facultatea de Informatică, 50% din media de admitere o va reprezenta nota de la testul scris la Matematică sau Informatică. Pentru liniile de studiu internaționale, candidații vor susține un test de limbă străină sau vor prezenta un certificat de cunoaștere a limbii străine eliberat de către o instituție recunoscută de Ministerul Educației Naționale.